15 September 2011

Berakhir Sebelum Bermula

Salam,

Ok, kali ni pun xnak sorry sebab lambat update blog.
Aku memang blogger yang pemalas pun, so sebab apa buat blog pun x sure.
Jadi lepas post sebelum ni yg pasal BTN tu, memang hidup amat bz.
Asyik2 travel, asyik2 beli tiket bas, asyik2 gi kl.
Kalau campur semua cost tiket bas yg gi kl tahun ni, rasa dah boleh beli tiket gi UK satu(ok exagerrate 5%).
Banyak sangat kot travel.
Kadang2 aku rasa kalau tinggal kat kl lagi senang walaupun x best. =P






Ok, so nak crita apa kali ni ek.
Sebab banyak sangat nak story, so semua diringkaskan menjadi short story. =P
Firstly, lepas BTN ada reunion dgn classmates from taiping.
Reunion yang sangat best sebab jumpa balik member2 lama.
Semua dah makin matang, hensem, lawa and tinggi(thats me).


Secondly, aiseh, macam karangan BI lak, lepas tu ada pre-departure dari sponsor lak.
Pre-departure yang sangat best sebab time ni bonding bersama member2 sama sponsor.
Baru la kenal diorang mcm rapat sket.
Kalau x sebelum ni kenal gitu2 je.




Lepas tu roadtrip gi Universal Studious S'pore, JB dan MUAR. First time kot gi s'pore. SO macam best gak ar walaupun lunch kat situ mahal nak mati. Ok lepas ni kena save duit.


Again, then ada MOC 2.0. Sbnrnya MOC dah lepas, tapi disebabkan inisiatif senior2 yang baik hati, diorang still buat untuk kitorang yang missed. Ok la, byk ilmu dapat. Kudos to seniors. Xyah gambar la kot. Semua nak tgk susah ar.

Lepas tu.... saat2 yang dinanti-nantikan telah tiba..
RESULT Cambridge International Examinations Advance Levels yg jatuh pada 11 Ogos, time bulan puasa. Alhamdulillah, walaupun results x secemerlang mana, tapi syukur2, cukup2 untuk melanjutkan pelajaran. All praise to Allah.

Sepatutnya ada scholars day tapi cancel lak.

Then the most challenging part is..... VISA application.
Sebenarnya xda la susah mana pun. Ok tipu.
Memang susah pun. Part paling susah bila semua dokumen yang diperlukan xda untuk disubmit.
Jadi memang lewat la nak buat visa. Tapi hari ni dah boleh collect. So no hal lah. =)

So kem terakhir ialah LSE Freshers Camp. Best gak ar camp ni, dapat kenal member2 baru yang bakal ke university yang sama.

Oh lupa lak. Jadi, saya bakal melanjutkan pelajaran ke Sekolah Ekonomi dan Sains Politik London.

Till then. Sayonara

Salam